ole @ carlsen-web.dk

Placering: Hjem > Opskrifter > Pizza med hakket kød og hvidkålssalat med peberfrugt

Pizza med hakket kød og hvidkålssalat med peberfrugt

Ingredienser (4 personer):

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • ¾ tsk. groft salt
  • 225 g hvidhvede-, grahams- eller speltmel, 3¾ dl
  • 150 g hvedemel, 2½ dl

  • 1 peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. olie
  • 200 g hakket okse-, svine-, lamme- eller kyllingekød, maks. 10% fedt
  • 3 dl tomatpuré
  • ½ dl bouillon
  • ½ tsk. groft salt

  • 100 g revet mild ost, maks. 17% fedt
  • 2 tsk. oregano

  • 1/6 hvidkål, ca. 250 g renset vægt
  • 1 appelsin
  • 2 æbler
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie
  • ½ tsk. groft salt
  • peber
  • 1 spsk. mandler i flager eller hakkede

Opskrift:

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt den smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Skær peberfrugter og løg i små tern. Riv gulerødderne. Svits løg, peberfrugt og gulerod i olie sammen med kødet. Kom tomatpuré og bouillon ved og kog det uden låg i 5-10 min. Smag til med ½ tsk. salt. Rul dejen ud ca. ½ cm tyk og læg den på bagepapir på en bageplade. Fordel kødfyldet på pizzabunden. Drys ost over. Drys med oregano.

Stil pizzaen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.

Snit hvidkål fint. Bland den med halve appelsinbåde og æbler i tynde både. Bland citronsaft og olie og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend det i salaten. Pynt med mandler.

Tips
Pizzafyld: Revet selleri, persillerødder, pastinakker eller snittet porre m.v. kan bruges i stedet for peberfrugt.
Salat: Spidskål, rødkål eller savojkål kan bruges fintsnittet i stedet for hvidkål.
I stedet for appelsiner og æbler kan bruges grape, pærer, nektariner, ferskner, ananas, klementiner/mandariner eller melon.
I stedet for mandler kan bruges nødder, pinjekerner, tørrede abrikoser i strimler, rosiner eller tørrede tranebær.
Mandler kan ristes på en tør pande.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logind

nach oben