Ingredienser (4 personer):
Opskrift:
Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt den smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Skær peberfrugter og løg i små tern. Riv gulerødderne. Svits løg, peberfrugt og gulerod i olie sammen med kødet. Kom tomatpuré og bouillon ved og kog det uden låg i 5-10 min. Smag til med ½ tsk. salt. Rul dejen ud ca. ½ cm tyk og læg den på bagepapir på en bageplade. Fordel kødfyldet på pizzabunden. Drys ost over. Drys med oregano.
Stil pizzaen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.
Snit hvidkål fint. Bland den med halve appelsinbåde og æbler i tynde både. Bland citronsaft og olie og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend det i salaten. Pynt med mandler.
Tips
Pizzafyld: Revet selleri, persillerødder, pastinakker eller snittet porre m.v. kan bruges i stedet for peberfrugt.
Salat: Spidskål, rødkål eller savojkål kan bruges fintsnittet i stedet for hvidkål.
I stedet for appelsiner og æbler kan bruges grape, pærer, nektariner, ferskner, ananas, klementiner/mandariner eller melon.
I stedet for mandler kan bruges nødder, pinjekerner, tørrede abrikoser i strimler, rosiner eller tørrede tranebær.
Mandler kan ristes på en tør pande.