Ingredienser (4 personer)
Karbonader/krebinetter
Kartofler
Stuvede grønærter
Opskrift:
Karbonader/krebinetter
Rør kødet godt sammen i en skål – gerne med hænderne, så du varmer det lidt op. Form kødet til 8 karbonader, hak karbonaderne med en kniv og sørg for at samle kødet – lav dem gerne lidt flade. Bland rasp og 1 tsk. groft salt sammen og vend karbonaderne heri. Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 12 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke. Krydr med peber.
Stuvede grønærter
Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem i 5 minutter – eller til de næsten er møre. Tilsæt ærter og muskatnød. Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Bring sovsen i kog og tilsæt smørbolle og peber. Kog sovsen i ca. 2 minutter. Tilsæt persille og smag til med ½ tsk. groft salt og evt. lidt peber. Server karbonaderne med de stuvede grønærter og de pillede aspargeskartofler.
Tip: Vegetar version
Opkrift:
Blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser – undtagen olien. Lad halvdelen af olien blive varm på en pande. Form 14 karbonader med to skeer, steg karbonaderne i 4 minutter, vend og steg dem 4 minutter på den anden side, til de er færdige.