ole @ carlsen-web.dk

Placering: Hjem > Opskrifter > Karbonader med stuvede grønærter

Karbonader med stuvede grønærter

Ingredienser (4 personer)

Karbonader/krebinetter

  • 600 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
  • 1½ dl grov rasp
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 spsk. rapsolie
  • Friskkværnet peber

Kartofler

  • 1 kg pillede aspargeskartofler, kogt i vand med ½ tsk. groft salt

Stuvede grønærter

  • 6 gulerødder i små tern (ca. ½ x ½ cm) (ca. 450 g)
  • 3 dl minimælk
  • 350 g frosne fine ærter (friskbælgede i sæson)
  • ¼ tsk. fintrevet muskatnød
  • 25 g blødt smør
  • 25 g hvedemel
  • ½ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1-2 dl finthakket kruspersille

Opskrift:

Karbonader/krebinetter
Rør kødet godt sammen i en skål – gerne med hænderne, så du varmer det lidt op. Form kødet til 8 karbonader, hak karbonaderne med en kniv og sørg for at samle kødet – lav dem gerne lidt flade. Bland rasp og 1 tsk. groft salt sammen og vend karbonaderne heri. Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 12 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke. Krydr med peber.

Stuvede grønærter
Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem i 5 minutter – eller til de næsten er møre. Tilsæt ærter og muskatnød. Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Bring sovsen i kog og tilsæt smørbolle og peber. Kog sovsen i ca. 2 minutter. Tilsæt persille og smag til med ½ tsk. groft salt og evt. lidt peber. Server karbonaderne med de stuvede grønærter og de pillede aspargeskartofler.


Tip: Vegetar version

  • 2 dåser afdryppede kikærter (ca. 485 g)
  • 2 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl minimælk
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk rapsolie

Opkrift:

Blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser – undtagen olien. Lad halvdelen af olien blive varm på en pande. Form 14 karbonader med to skeer, steg karbonaderne i 4 minutter, vend og steg dem 4 minutter på den anden side, til de er færdige.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logind

nach oben