ole @ carlsen-web.dk

Placering: Hjem > Opskrifter > Frikadeller med kold kartoffelsalat

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Du skal bruge
Kartoffelsalat
800 g aspargeskartofler
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 dl fraiche 6 %
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flormelis
50 g grofthakkede syltede agurker
1 tsk. groft salt
150 g radiser

Pynt
Purløg

Frikadeller
500 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
1 stort fintrevet løg (ca. 100 g)
2 æg
1 dl havregryn
1-2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 dl minimælk
1½ spsk. olie

Tilbehør
400 g ærter

Sådan gør du
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Pil dem og lad dem køle af. Vend græsk yoghurt, fraiche, dijonsennep, flormelis og syltede agurker sammen. Smag til med 1 tsk. salt og evt. lidt mere flormelis. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Skær bunden af radiserne og lad lidt af toppen blive på. Skyl dem grundigt og skær dem i kvarte. Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.

Frikadeller
Rør kødet med løg, æg, havregryn, 1-2 tsk. groft salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time – så bliver den mere fast. Lad olien blive varm på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i vand – så er det nemmere at forme frikadellerne. Steg frikadellerne gyldne i ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.

Tilbehør
Kom ærterne i kogende vand i ca. 2 minutter. Hæld dem til afdrypning i en sigte og server dem til frikadellerne og kartoffelsalaten.

Fakta
Arbejdstid: 50 minutter
Opskrift til 4 personer
Du skal bruge
Kartoffelsalat
800 g aspargeskartofler
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 dl fraiche 6 %
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flormelis
50 g grofthakkede syltede agurker
1 tsk. groft salt
150 g radiser

Pynt
Purløg

Frikadeller
500 g hakket kalv og flæsk, 3-7 % fedt
1 stort fintrevet løg (ca. 100 g)
2 æg
1 dl havregryn
1-2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 dl minimælk
1½ spsk. olie

Tilbehør
400 g ærter

***********

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logind

nach oben