ole @ carlsen-web.dk

Placering: Hjem > Biking not TWIKEing > OSS

OSS

Q: Er det ikke svært at holde balancen?
A: Her forudsætter vi at jeg blev spurgt mens jeg kørte på den almindelige to hjulede. Jo er du tovlig jeg er væltet 1 gang på min liggecykel og jeg har vel kørt en 5000 km. indtil nu og så var det kun på grund af en fedtet cykelsti. Nej, jeg kan huske første gang jeg prøvede en Bjällby som kunne lejes gennem Liggecykelforeningen, efter ca. 500 m. havde jeg fundet balancen ikke at forstå at jeg ikke er blevet bedre siden for det er jeg. Personlig mener jeg det er ligeså nemt som at køre en almindelig cykel, men da vi som mennesker er individuelle kan nogle have brug for længere tid. Hos flere af mine venner har jeg kunnet gøre nøjagtig de samme iagttagelser som hos mig selv, så hvad venter du på. Kom dog i gang.

Q: Er det ikke svært at få overblik?
A: Det kan det se ud som for andre men man tilpasser sig nu en gang den type cykel man kører på. Kører man en low rider, ja så rejser man sig op i sædet og ellers gør man som på en almindelig cykel sørger for at være opmærksom.

Q: Får man ikke ondt i nakken af at sidde sådan?
A: Nej det gør man ikke, fordi sædets ergonomiske udformning netop gør at hovedet sidder uden at det bliver belastet i nogen retning.

Q: Bliver man ikke nemt overset med risiko for at blive kørt ned?
A: Øh det ved jeg egentlig ikke, jeg har tit fået spørgsmålet men billisterne kører vel hellere ikke 10 årige børn ned selvom de kører i samme højde, vel?

Q: Er den hurtigere end en almindelig cykel?
A: Ja? nej? Øh måske? Det afhænger vel meget af personen, jeg kører ikke specielt hurtigt men derimod nyder jeg den behagelige måde at transportere mig selv på og jeg kan love dig at jeg kan holde længere end i en almindelig cykel.

Lad mig desuden blot nævne:

  • Sidde stillingen gør at du har fuld lunge kapacitet. Har du nogensinde hørt en almindelig cyklist der anstrenger sig, prøv når du møder en liggecyklist at lytte efter!! Like Depeche Mode - Enjoy the silence.
  • Du får IKKE ondt i r.... efter en længere cykeltur, simpelthen fordi sædet er anatomisk mere korrekt at sidde på. Det siges dog at man hellere ikke får ondt på en almindelig cykel når kroppen efter 1500 km er slidt til.
  • |Liggecyklerne er i nogle tilfælde også mere sikre. Hvis man kører ind i noget, "står man af" med benene forrest.
  • Vindmodstand (be)mærkes ikke nær så meget hvilket bevirker at man skal bruge færre kræfter for at køre samme distance.
  • Prøv at se nærmere på illustrationen. Den viser forholdet ved en given effekt (250W) og hvor meget dit front areal betyder på en liggecykel contra det at sidde oprejst.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logind

nach oben